Great tips for nuffnangers

5

Posted by Hot Gadget Stuff | Posted in , , | Posted on Sunday, October 11, 2009

Tips ini simple tapi harap boleh membantu:-

1- Pastikan korang letakkan iklan nuffnang pada ketiga-tiga tempat yang dicadangkan. Header, sidebar dan juga between content. Jangan bazirkan ruang yang ada :)

2- Jangan sorokkan iklan nuffnang korang dekat bawah blog! Letak iklan di atas ya.

3- Kena selalu update survey di dalam akaun nuffnang korang. Sebab, dai sini lah nuffnang akan pilih iklan yang mana sesuai untuk blog korang. Saya memang akan update survey saya selang 4 hari.

4- Sila lah berusaha untuk capai status Glitterati ya! Kenapa? sebab, kalau korang pegang status Glitterati ini, kebarangkalian korang nak dapat iklan yang banyak dan mendapat kempen daripada Nuffnang memang agak tinggi lah.

5- Fokus kan penulisan korang pada tajuk yang pasti mendapat sambutan. Contoh? Hiburan :)

6- Ping setiap entry baru korang. Saya guna yang ini pingomatic . Untuk apa? Tingkatkan traffik ke blog korang. Secret untuk success dalam nuffnang ni is simple. More traffic, more money you get!

Comments (5)

  1. October 11, 2009 at 1:23 AM

    apa kelebihan ping bro.. cuba bagi detail sikit..

  2. October 11, 2009 at 11:27 PM

    ping ni akan update index blog korang pada search engine. amalkan, setiap kali lepas buat satu entry..ping post tu.

    kiranya,macam beritahu pada search engine tu..yang kita ada update baru pada blog.

  3. October 12, 2009 at 9:02 PM

    btol tu..
    ping stiap kali ada artikel baru :)
    good info

    layari blog :

    mydailhot.co.cc

  4. October 13, 2009 at 11:00 PM

    Dear Bro,

    Tips yang cun-lah! Thanks :)
    Btw, you pernah join myLot tak?
    Ramai dapat tarik pembaca atau 'myLotter' dari sana. Ia adalah forum yang bayar setiap komen yang berkenaan dengan topik dalam perbincangan. I dah join 4 bulan. Dia bayar pakai paypal in USD!
    So far so good, website yang reliable. I dah earn USD76.

    You can join the link below :~

    www.myLot.com?ref=Iriene88

  5. October 21, 2009 at 2:32 PM

    Hi, apa khabar?